Компанията  Boeing неподходящо е повлияла върху тест, предназначен да провери

...
Компанията  Boeing неподходящо е повлияла върху тест, предназначен да провери
Коментари Харесай

Доклад на американския Сенат разкритикува Boeing във връзка с авиационната безопасност

Компанията  Boeing неуместно е повлияла върху тест, предопределен да ревизира какъв брой бързо водачите могат да реагират на нередовност в аероплан 737 Max, а чиновници на Федералната авиационна организация (ФАА) може да са попречили прегледа на две смъртоносни произшествия с този модел аероплан. Това се споделя в отчет на Сената на Съединени американски щати, представен от Асошиейтед прес и Ройтерс.

Докладът на сенатската комисия по търговията също по този начин показва, че ФАА продължава да взема ответни ограничения против разобличители.

Подобен сериозен обзор направи и комисия на Камарата на представителите по-рано този година, който също беше обвързван с паника поради даденото от организацията утвърждение за Boeing 737 max.

Всички самолети от този модел бяха спрени по света след две произшествия, при които починаха 346 индивида. След нескончаем обзор на направените от Boeing промени ФАА предишния месец даде утвърждение самолетът да лети още веднъж, в случай че самолетните компании осъвременят значима система за надзор на полетите и създадат още промени.

Според отчета на Сената тестването на значима система за сигурност, обвързвана с двете произшествия, е било осъществено в несъгласие с подобаващия протокол, осведоми Българска телеграфна агенция.

Докладът цитира изобличител, който споделил, че чиновници на Boeing са давали препоръки на участващите в теста водачи, с цел да им оказват помощ да реагират по-бързо на съответен проблем, изиграл роля при двете произшествия.

Boeing съобщи, че приема " съществено заключенията на комисията " и ще направи цялостен обзор на отчета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР